Product Overview
Samenvatting
Waar kom je nou eigenlijk terecht als je antropologie hebt gestudeerd? Welke meerwaarde heeft een antropoloog voor een werkgever? Hoe kun je je als antropoloog het beste presenteren bij een potentiële werkgever? Vinden antropologen sowieso wel een baan? Na het succes van Veldwerk in uitvoering. Verhalen van antropologen in spe verschijnt bij Aksant een boek over ervaringen van antropologen op de arbeidsmarkt en hun werkgevers. Ben je antropoloog en op zoek naar een baan, of wil je antropologie gaan studeren, maar twijfel je over je toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt? In dit boek vind je zowel de vragen als de antwoorden. Over wat hun meerwaarde is, welke competenties ze hebben, hun loopbaanervaringen tot nu toe en tips die zij (aankomende) antropologen willen meegeven. De auteurs vroegen daarnaast diverse werkgevers waarom ze een antropoloog in dienst hebben of waarom juist niet. Op welke manier kunnen antropologen zich volgens hen beter profileren op de arbeidsmarkt? Kortom, hoe kan de antropoloog herkenbaar en grondig voorbereid succesvol de arbeidsmarkt betreden? De verhalen van werknemers en werkgevers leveren interessante bevindingen op: Antropologen hebben een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt, maar dat wordt niet altijd als zodanig herkend, noch door werkgevers noch door antropologen zelf. Ze kunnen optreden als bruggenbouwers, cultureel vertalers, intermediairs die 'onbekend maakt onbemind' kunnen voorkomen en opheffen. Juist in deze tijd waarin de samenleving polariseert en verhard, zijn antropologen hard nodig!Waar kom je nou eigenlijk terecht als je antropologie hebt gestudeerd? Welke meerwaarde heeft een antropoloog voor een werkgever? Hoe kun je je als antropoloog het beste presenteren bij een potentiële werkgever? Vinden antropologen sowieso wel een baan?
Na het succes van 'Veldwerk in uitvoering. Verhalen van antropologen in spe' verschijnt bij Aksant een boek over ervaringen van antropologen op de arbeidsmarkt en hun werkgevers. Ben je antropoloog en op zoek naar een baan, of wil je antropologie gaan studeren, maar twijfel je over je toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt?
In dit boek vind je zowel de vragen als de antwoorden. Over wat hun meerwaarde is, welke competenties ze hebben, hun loopbaanervaringen tot nu toe en tips die zij (aankomende) antropologen willen meegeven. De auteurs vroegen daarnaast diverse werkgevers waarom ze een antropoloog in dienst hebben of waarom juist niet. Op welke manier kunnen antropologen zich volgens hen beter profileren op de arbeidsmarkt? Kortom, hoe kan de antropoloog herkenbaar en grondig voorbereid succesvol de arbeidsmarkt betreden?
De verhalen van werknemers en werkgevers leveren interessante bevindingen op: Antropologen hebben een grote meerwaarde op de arbeidsmarkt, maar dat wordt niet altijd als zodanig herkend, noch door werkgevers noch door antropologen zelf. Ze kunnen optreden als bruggenbouwers, cultureel vertalers, intermediairs die 'onbekend maakt onbemind' kunnen voorkomen en opheffen. Juist in deze tijd waarin de samenleving polariseert en verhardt, zijn antropologen hard nodig!
- Masja Cohen en Esther Sarphatie zijn beiden werkzaam als beleidsmedewerker bij de overheid en hebben ervaren hoe het is om als antropoloog de arbeidsmarkt te betreden en hoe je de baan vindt die bij je past.