Product Overview
Samenvatting
Dit boek is een bundeling van eerdere publicaties van mr. F. Stadermann. Hij behandelt vraagstukken van verzekeringsdekking waarmee hij in zijn werk als advocaat werd geconfronteerd en waarop wet, wetsgeschiedenis, literatuur en jurisprudentie geen antwoord geven. Diepgaand onderzocht en besproken worden:
*de omstandighedenmelding bij claims made verzekeringen,
*de mededelingsplicht van de verzekeraar die ontdekt dat zijn verzekerde bij het afsluiten van de verzekering relevante informatie heeft achtergehouden,
*de in polissen van bestuurders- en commissarissenverzekeringen veelal voorkomende "Severability clause",
*de vraag wanneer een verzekeraar gebonden is aan een in de polis opgenomen getaxeerde waarde van het verzekerde object,
*de vraag, indien die gebondenheid er inderdaad is, welk bedrag dan dient te worden uitgekeerd.
In hoofdstukken die geactualiseerde bewerkingen zijn van hoofdstukken uit de bundel "Het Nieuwe Verzekeringsrecht Titel 7.17 BW belicht", worden ook uitvoerig behandeld:
*de schademelding (artikel 7:941 BW),
*de bereddingsplicht (artikel 7:957BW).
Over de auteurs
Mr. F. Stadermann is advocaat te Rotterdam en gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Hij is een van de oprichters van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), waar hij ook lid van is. Hij doceert regelmatig en heeft zitting in beroepscommissies van organisaties in de verzekeringsbranche. Sinds mei 2009 is hij verbonden als onderzoeker aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) van de Universiteit van Amsterdam.