Product Overview
Samenvatting
Mag ik mezelf in reclame een Rolls Royce noemen? Wat met fluistersolden? Welke tekens kunnen als merk gedeponeerd worden? Zijn lookalikeverpakkingen toegelaten? Mogen werknemers zelf berichten plaatsen via sociale netwerken over hun bedrijf (Vind ik leuk)?
Het aanbieden van producten en diensten roept vele juridische vragen op. De verpakking, de merknaam, de reclame en de promotieacties: alles moet wettelijk in orde zijn.
Naast de verwijzing naar de relevante wetsartikelen in het in juni 2014 in werking getreden Wetboek van Economisch Recht, wordt de tweede herziene editie van het boek 100 marketingvragen juridisch beantwoord aangevuld met recente praktijkvoorbeelden en rechtspraak.
Zo gidst advocaat Tom Heremans u doorheen de vele aspecten van het marketingrecht. De vragen zijn gebaseerd op casussen uit de dagelijkse praktijk van de auteur en geven telkens een concrete oplossing.
De vragen zijn geordend volgens de onderstaande themas:
- correcte informatie en misleidende reclame;
- vergelijkende reclame;
- prijsverminderingen en solden;
- loterijen, kansspelen en wedstrijden;
- gezamenlijk aanbod of koppelverkoop;
- verkoopmethoden buiten de onderneming (postorder en verkoop aan huis);
- verkoop met verlies;
- auteursrecht;
- merken;
- sociale media en privacy;
- sancties.
Tom Heremans is advocaat-vennoot bij CMS DeBacker en was in 2011- 2013 voorzitter van de Benelux-vereniging voor Merken- en Modellenrecht. Hij is gastdocent aan de HUB en de VUB.